Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Flera andra ministrar är inte med"

Publicerad: 8 december 2014, 15:15

Anders Wallner.

Foto: Miljöpartiet.

Resumé rapporterade tidigare idag om att Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke inte står med på listan över medlemmar som partiet vill ha in som rikdagsledamöter vid extravalet i mars. Det innebär inte att hennes ställning har försvagats, enligt Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner.


Ämnen i artikeln:

Mehmet KaplanIsabella Lövin

- Vi för just nu en dialog inom partiet hur vi ska gå fram med olika listor. Men det är fler statsråd som inte finns med på våra listor, säger Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner.

Han nämner att varken biståndsminister Isabella Lövin gör det och heller inte bostadsminister Mehmet Kaplan.

Han poängterar också detsamma gäller S.

Anders Wallner nämner också att planen är att gå till val med sittande regering och därmed också alla befintliga ministrar.

Det vill säga Alice Bah Kuhnkes ställning är fortsatt stark trots stormen efter misslyckade intervjuer i SR och TV4 och en debattartikel i DN som sågades jäms med fotknölarna av kultureliten.

- Hon är ju en av våra främsta företrädare och det är väl inget ovanligt att man som minister blir kritiserad i media, säger Anders Wallner.

Han ser också fram emot att ha med henne i hela valrörelsen inför extravalet i mars.
- Jag tror att hon kan göra en stark insats i vår valrörelse, säger Anders Wallner.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.