Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Flinck misstänks för skattebrott

Publicerad: 27 oktober 2010, 10:47

Medieentreprenören Richard Flincks affärer granskas nu av Ekobrottsmyndigheten. Han misstänks bland annat för skattebrott.
– Förundersökningen kommer i sinom tid visa vad som är rätt och riktigt, kommenterar Richard Flinck i ett mejl.


Ämnen i artikeln:

Richard Flinck

I fredags lämnades en framställan om förordnande av offentlig försvarare åt Richard Flinck in till Stockholms tingsrätt eftersom en förundersökning om skattebrott och brott mot aktiebolagslagen inletts av Ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

Enligt Ekobrottsmyndighetens gärningsbeskrivning har Richard Flinck inte lämnat in någon skattedeklaration för mars månad i år till Skatteverket i Stockholm för företaget Säljstöd och direktsälj i Stockholm Hammarby AB.

Den skulle ha lämnats in senast den 12 maj.

Det har inneburit att momsutgifter för 400 000 kronor inte har betalats in till staten.

Det misstänkta brottet mot aktiebolagslagen gäller ett beslut taget i april 2009. Richard Flinck utsåg, enligt Ekobrottsmyndigheten, en styrelseledamot i Säljstöd och direktsälj i Stockholm Hammarby AB trots att han visste att hon inte hade för avsikt att ta del av verksamheten som enligt aktiebolagslagen gäller för en styrelseledamot.

Enligt Ekobrottsmyndigheten har Flinck gjort detta för att dölja vem eller vilka som varit den faktiska ledningen i bolaget. Åklagaren misstänker att styrelseledamoten agerat så kallad "målvakt".

Richard Flinck förnekade på tisdagskvällen via mejl att styrelseledamoten skulle vara en "målvakt" anlitad av honom.

– Om den tvistiga momsen, skriver han i mejlet, är det svårt att säga någonting alls eftersom det pågår en förundersökning som i sinom tid kommer att visa vad som är rätt och riktigt. Skatteverket brukar inte ha några svårigheter att reda ut eventuella felaktigheter. Jag är säker på att de det berör kommer att få ytterligare information om detta vad det lider.

Resume.se har nyligen skrivit om att Richard Flinck polisanmälts av arbetsförmedlingen i Solna misstänkt för bidragsbrott. Enligt polisanmälan ska han ha kvitterat ut ett lönebidrag på 10 000 kronor från arbetsförmedlingen för en anställd journalist trots att han inte fått ut någon månadslön den månaden.

På detta svarar Richard Flinck i samma mejl:

– De eventuella pengar som har betalats ut bör rimligen ha betalats till bolagets skattekonto. Varken bolagets företrädare, jag eller någon annan har, mig veterligen, rört dem. Pengarna ska alltså finnas på skattekontot för konkursförvaltaren att disponera.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Richard Flinck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.