Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

FLX-sketchen viral succé på Youtube

Publicerad: 23 maj 2013, 08:00

Swedishness-sketchen för Eurovision har nått stora framgångar på Youtube. Klippet har i skrivande stund nära 900 000 klick.
– Förutom vinnarlåten är det väl det mest spelade klippet från Eurovision, säger Pontus Edgren, vd på FLX som står bakom sketchen.


Ämnen i artikeln:

Eurovision Song ContestFLX

"Yes. It seems indeed that Sweden is an unusual even extreme country. A typical Swede has a very ambivalent relationship to the church."

Så inledde FLX sin specialskrivna sketch för Eurovision i samband med finalen som var i helgen, där Danmark gick segrande ur striden.

I inslaget talar en programledare om hur det är bo i Sverige och hur vi svenskar är.

Skämten handlar om alltifrån att vara föräldraledig till att bråka om vem plockar undan disken på arbetsplatsen – här får statsminister Fredrik Reinfeldt en bassning för att han inte plockat ur diskmaskinen och i stället ställt en kaffekopp på diskbänken.

Sketchen hade egentligen en längd på 3:20 minuter, men fick kortas ned till cirka två minuter. Nedkortningen skedde dels på grund av tidsskäl, dels på grund av att det fanns svärord med i sketchen:

– Vi var tvungna att ta bort detta i sista sekunden, säger Pontus Edgren, vd på FLX.

SVT valde dock att lägga ut sketchen i dess helhet efter tävlingen var avslutad och sedan valde en person att lägga ut densamma på Youtube.

Spridningen har fullständigt exploderat sedan dess:

– Sketchen sprider sig som löpeld. Så förutom vinnarlåten är det väl det mest spelade klippet från Eurovision, säger Pontus Edgren.

Felix Herngren och Fredrik Falck har regisserat sketchen, medan Fredrik Lindström har kommit med originalidén.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Eurovision Song ContestFLX

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.