Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fogdö satsar på lokala sajter

Publicerad: 14 februari 2012, 14:06

Thomas Fogdö delägare i Svenska Internetportaler

Foto: Karl Lind-Val

Bolaget Svenska Internetportaler, där ex-slalomprofilen Thomas Fogdö är delägare, har nyligen lanserat nästan 200 lokala stadsportaler, ett nätverk av sajter som sträcker sig från Kiruna ner till Ystad.


Delägarna av Svenska Internetportaler är Thomas Fogdö AB som äger 37,5 procent, Phosworks och Mikael Funa – som även är vd.

Sajterna drivs från centralt håll och i samarbete med lokala licenstagare. Affärsidén är lokala sajter för varje ort, och en sajt innehåller exempelvis vimmelbilder, filmklipp, köp och sälj, platsannonser, bostäder och polishändelser. En del är användargenererat och fokus ligger på invånarna i respektive stad.

– Alla som bor och verkar eller tillfälligt besöker en ort, har ett potentiellt intresse av våra lokala sajter. Vår ambition är att under ett tak, samla det som händer på respektive ort runt om i Sverige. Framöver kommer vi fortsätta addera lokalt innehåll från de olika orterna, vilket kommer stärka konceptet ytterligare, säger Mikael Funa.

Några av sajterna som i nuläget drivs av Svenska Internetportaler och bolagets lokala licenstagare är gellivare.cc, kiruna.cc, ostersund.cc och som samlingssajt för alla domäner finns staden.cc.

Erika Siljendal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.