lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fojo kallar till extra styrelsemöte

Publicerad: 11 mars 2010, 17:41

Fojos styrelseordförande Disa Håstad har snabbinkallat styrelsen till ett extra möte i morgon. Anledningen är artikeln i dagens Resumé om att Fojochefen Annelie Ewers utan upphandling anlitat sin man som konsult på heltid i 12 år.
– Jag vill höra vad Annelie har att säga, säger Disa Håstad.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

LH

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Annelie Ewers man James Lindgren Downing har arbetat som extern projektledare för Fojo med journalistutbildningar i Palestina och Vietnam sedan 1996 via sin firma Jim Downing Productions. Uppdragen har aldrig konkurrensutsatts eller upphandlats, utan förlängts i omgångar med finansiären Sidas goda minne.

De tre senaste åren har Jim Downing Productions fakturerat Fojo 2,2 miljoner kronor. Det sammantagna fakturorna sedan 1996 landar mellan 8,5 och 9,5 miljoner kronor efter uppräkning för inflationen.

Fojochefen Annelie Ewers förklarade i går för Resumé att lagen om offentlig upphandling, LOU, inte fanns när Downing först anlitades 1996. Men LOU trädde i kraft redan den 1 januari 1994.

Efter Resumés publicering har Fojoledningen ägnat dagen åt att skicka förklaringar till styrelseledamöterna och kalla till ett extra styrelsemöte i riksdagshuset på fredag.
– Jag vill höra hela styrelsens syn på vad som hänt, säger styrelseordförande Disa Håstad.
– Vad som står på dagordningen? Din artikel förstås. Sedan vill jag höra vad Annelie har att säga. Jag vill ta reda på mer om kulturen i Fojo. Efter det vet jag vad jag ska säga till dig.

I Fojos 13 personer tunga styrelse sitter bland andra riksdagsledamöterna Anders Åkesson (C) och Kent Härstedt (S), P1-chefen Cecilia Bodström, Tidningsutgivarnas Per Hultengård samt branschproffsen Mats Edman och Katrin Alström. Annelie Ewers sitter även i SVT:s styrelse.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev