Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fokus ägare lägger locket på

Publicerad: 14 augusti 2015, 07:44

Viveca Ax:son Johnson, ny styrelseordförande för Fokus

Foto: Pressbild

Fokus styrelseordförande Viveca Ax:son Johnson vill inte kommentera utnämningen av Johan Hakelius som chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

FokusJohan HakeliusHenrik FrenkelMattias Fyrenius

Det var under gårdagen som det stod klart att journalisten och författaren Johan Hakelius tar över Fokus i januari 2016. Henrik Frenkel lämnade sitt uppdrag som styrelseordförande för FPG Media i protest då han inte stod bakom valet av chefredaktör.

I rekryteringsgruppen fanns, förutom Frenkel, även Viveca Ax:son Johnson, från ägarna Nordstjernan, och Mattias Fyrenius, styrelseledamot och vd på Nobel Media. Viveca Ax:son Johnson tog igår över som ordförande, men vägrar svara på några frågor om beslutet eller kritiken från Henrik Frenkel.

”Hej! Sitter i möte. Jag har inga ytterligare kommentarer till Johan Hakelius utnämning utöver vad jag har sagt i FPG Medias pressrelease. mvh Viveca”, skriver hon i ett mejl till Resumé.

Detta trots att hon i pressreleasen erbjuder sig att svara på ytterligare frågor.

Mattias Fyrenius svarar via sms:

"Jag har inga andra kommentarer kring rekryteringsprocessen än att jag (och övriga styrelsen) är väldigt glada över att Fokus får en så begåvad och driven person som Johan Hakelius som chefredaktör."

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.