Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fokus lanserar ny digital plattform

Publicerad: 26 maj 2017, 06:50

Nyhetsmagasinet Fokus lanserar en ny sajt och rekryterar webbchef. "Fokus har länge varit i behov av att förbättra sitt digitala erbjudande", berättar chefredaktör Johan Hakelius.


Ämnen i artikeln:

FokusJohan Hakelius

Nyhetsmagasinet Fokus har länge fokuserat på sin printprodukt snarare än det digitala. Nu tar man ett första steg mot att erbjuda sina läsare bättre digital läsning. På sajten kommer man bland annat erbjuda ett longread-läge för ökat läsbarhet, möjligheten att följa skribenter och spara artiklar.

– Fokus har länge varit i behov av att förbättra sitt digitala erbjudande. Nu kan vi göra det och den nya sajten där vi möter våra läsare, är en viktig del av det, säger Fokus chefredaktör Johan Hakelius.

Fokus skriver i ett pressmeddelande att sajten kommer fungera som en förlängning av magasinet och att de inte kommer att jaga klick utan värna om det innehåll och den stilistik som präglar magasinet.

– Det finns en stor målgrupp som efterfrågar de bästa samtidsberättelserna och analyserna, men är helt digitala i sin mediekonsumtion. De har hittills inte hittat till nyhetsmagasinet, men nu får också de en väg in till Fokus, säger Johan Hakelius.

I samband med nylanseringen av Fokus.se rekryterar man även Leon Nudel som webbchef och redaktör. Nudel har tidigare jobbat som redaktör på Omni, reporter för Affärsvärlden och som pr-konsult på Brunswick och JKL.

Jag är glad att få börja på en redaktion som bedriver Sveriges intressantaste journalistik och satsar på att återta sin position online. Nu har vi en bättre möjlighet att delta i offentligheten utan att vara bundna av vår periodicitet. Lärdomarna från Omni, som utvecklar journalistik med startupmetoder, blir värdefulla när Fokus nästa digitala resa bara börjat, säger Leon Nudel.

– Med Leon blir vår redan starka laguppställning ännu vassare. Kombinationen journalistik och strategisk kommunikation kommer att bli betydelsefull när vi förstärker vårt digitala erbjudande. Det är viktigt att påpeka att vi lanserat en helt ny plattform som kommer att fortsätta utvecklas, säger Fokus vd Claes de Faire.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FokusJohan Hakelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.