Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Folket och Expo i enad kamp mot rasism

Publicerad: 26 mars 2014, 10:12

Eskilstuna-tidningen Folket samarbetar med Expo kring en specialbilaga om lokal antirasism och främlingsfientliga partier. Bilagan bladas in i den ordinarie tidningen den 29 mars, men trycks också i många exemplar för att spridas vidare.


Ämnen i artikeln:

ExpoFolket

– Det är valår och på flera håll ser vi hur högerextrema krafter  mobiliserar sig och vinner mark. Med den här unika satsningen vill ge  information och kunskap om rasistiska och nazistiska partier, men  framförallt ge inspiration och hopp genom att lyfta fram lokala  antirasistiska initiativ, säger Fredrik Pettersson, politisk redaktör på  Folket tillika redaktör för bilagan.

Anders Dalsbro är redaktör på  Expo och tidskriften bidrar framförallt med information om  Sverigedemokraternas historia, politik och "fotsoldater" i samband med  bilagan.

– Expo försöker hela tiden hitta kanaler för att nå ut med  information om den organiserade intoleransen. Samarbetet med Folket är  en del i det arbetet, säger han i en kommentar.

Folket och Expo  stödjer också en antirasistisk manifestation i samband med utgivningen  av bilagan – den arrangeras av nätverket Tillsammans för Eskilstuna och hålls på ett tjugotal platser i landet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

ExpoFolket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.