Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Folkkär vinnare av hederspriset

Publicerad: 21 november 2013, 19:35

Lasse Granqvist, glad på Operaterassen.

Sportkommentatorn Lasse Granqvist, på C More och TV4, tidigare på Radiosporten, fick det åtråvärde hederspriset Lukas Bonniers Stora Journalistpris.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetLasse Granqvist

Lasse Granqvist som så sent som i tisdags kommenterade playoff-drabbningen mellan Sverige och Poortugal i TV4, fick Lukas Bonniers Stora Journalistpris.

Tidigare har faktiskt några sportprofiler vunnit priset: Mats Olsson, Arne Hegerfors och Lennart Hyland  vunnit priset för deras insatser inom sport- och nöjesjournalistik.

Men Granqvist är den första renodlade sportjournalisten som vinner priset. Han har bara gjort sport.

– På det sättet är det historiskt. Jag tycker att man kan lyfta det  någonting större än att bara jag får det. Vi har mängder med skickliga  sportjournalister i Sverige och det är ett erkännande för branschen,  säger Granqvist till Expressen.

Juryns motivering lyder: "För att han med engagemang, kunskap och säregen  musikalitet får oss alla att känna och förstå vad som händer på  planen."

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.