Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Författarens öppna brev – därför säger hon upp DN

Publicerad: 10 december 2013, 09:47

Agnes Hellström

Foto: Caroline Andersson/Bonnierförlagen

Tunga opinionsbildare var snabba med att kritisera DN:s beslut att ta in annonsen från Debattförlaget invandringskritiska bok "Invandring och mörkläggning" i helgen. I ett blogginlägg berättar författaren och Spoon-skribenten Agnes Hellström varför hon nu väljer att säga upp sin prenumeration efter 15 år.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Alexandra Pascalidou, Helle Klein och Ulf Bjereld är tre av de namn som riktat hård kritik mot DN efter att annonsen från Debattförlaget publicerades i söndags.

Nu sällar sig en av Bonnierförlagens egna författare till skaran av kritiska röster. Under rubriken "Hej då DN" skriver Agnes Hellström, författare med böcker utgivna av Forum och journalist på Spoon, ett öppet brev till Dagens Nyheters ledning på sin blogg pansarvagnes.se. Hon har prenumererat på tidningen sedan 1998. Efter annonsen har hon beslutat att säga upp sin prenumeration.  

"På senare år har våra personligheter och värderingar sakta men säkert glidit längre och längre från varandra. Det började med "hen-debatten", då rök vi ihop ordentligt. Men så publicerades Norwegians "ladies and gentlehen"-annons och vi blev sams igen. Dock kortvarigt visade det sig. Igår, under söndagsfrukosten, vanligtvis veckans bästa morgon, fick jag en rasistisk spya rakt i ansiktet. Och jag sköt ut stolen med kraft, flög upp från bordet och ba: "Jag har älskat dig länge och läst dig varje dag, men nu får det jävlar i mig vara nog, nu gör jag slut!", skriver Agnes Hellström i bloggen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.