Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förklaringen till Chris obscena gest mot fotografen

Publicerad: 7 juni 2013, 10:07

Chris O'Neill är inte mediernas gunstling.

Foto: Hovet och skärmdump från Aftonbladet.

Prinsessan Madeleines blivande make Chris O'Neill har inte velat ställa upp på intervjuer med svenska medier. För Resumé förklarar hovet hur amerikanen tänkte när han avfyrade en obscen gest mot en fotograf – en bild som svenska folket kommer att minnas länge.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineChris O'NeillBertil Ternert

Relationen mellan Chris O'Neill och medierna är ansträngd. Han har än så länge inte ställt upp på några regelrätta intervjuer i svenska medier. Ett undantag var häromdagen när han gick på stan och fick frågor om bröllopet av en norsk journalist.

I övrigt – när det gäller granskningen om hans finansiella verksamhet på Noster Capital – har han bara velat svara på frågor via mejl – ett erbjudande som medierna, däribland Dagens Industri, har nobbat.

Hovets informationschef förklarar Chris O'Neills förhållningssätt med att det inte går att ge en bild av Wall Streets finansvärld ”med tre meningar”.

–      Det finns en komplexitet kring de här frågorna och det blir lätt förenklat i medierna, säger Bertil Ternert.

Enligt Bertil Ternert kommer dock Chris O'Neill att ställa upp på intervjuer efter bröllopet.

– Det är en enorm fixering före något, innan det har hänt. Vår inställning har hela tiden varit att ge intervjuer efter bröllopet.

Medierna har målat upp en bild av prinsessan Madeleines blivande make som är föga fördelaktig för honom och kungahuset.

En bild som kommer att valsa runt under en lång tid även framöver är den när han ger en fotograf fingret.

– Chris har förklarat hur det gick till. Situationen blev jobbig för honom. Det var en tidig morgon och han var klädd för att gå till gymmet. Han kom ut och då var ett gäng fotografer där och då kunde han inte hålla tillbaka, helt enkelt, säger Bertil Ternert.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.