Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förlagets tystnad på Facebook efter Nobelvinsten

Publicerad: 9 oktober 2015, 07:53

Ersatz har haft det stressigt.

Svetlana Aleksijevitj utropades som vinnare i Nobelpriset i litteratur vid lunchtid i går. Men det är inget som syns på det lilla förlaget Ersatz Facebook-sida. – Vi har inte hunnit än, säger Anna Bengtsson, förläggare på Ersatz.


Ämnen i artikeln:

NobelprisetFacebook

Det har varit stressigt på Ersatz sedan det stod klart att det blev Svetlana Aleksijevitj som vinner Nobelpriset i litteratur.

– Det är helt enkelt bara fantastiskt, det finns inget annat ord. Nu gäller det att förse bokhandeln med böcker, prata med journalister och hinna med mycket under tiden fram till prisutdelning. Det är en otrolig fest och en väldig glädje, säger Anna Bengtsson.

Men sociala medier har inte hunnits med alls. På Ersatz egen Facebook-sida finns det inte ett spår av vinsten. Den senaste uppdateringen gjordes på förmiddagen i går och handlade om att Louise Hagbergs bok "När döden gästar" har skickats till tryck.

– Vi har inte hunnit göra det. Däremot har vi hunnit med en hel del kommunikation på våra egna, privata sidor, men inte förlagets, säger Anna Bengtsson.

Vad har ni för sociala medier-strategi?
– Vi har ingen jätteformulerad strategi – men skriver när vi skickar böcker till tryck och tar emot frågor. Men i och med att vi bara är två personer här på förlaget är vi för det mesta upptagna med annat.

Anna Bengtsson försäkrar att förlaget kommer att uppdatera Facebook-sidan.

Hur firade ni i går?
– Vi gick till jobbet och trodde att vi skulle ha en vanlig arbetsdag, sen utbröt det storm. Telefonerna ringde oavbrutet i flera timmar. Vi drack champagne och sen gick vi hem, åt och la oss och kollade på nyheterna och sen skulle Ola Wallin (Ersatz andra förläggare, reds.anm.) till morgonsoffan i tv. Vi får se om vi hinner fira i kväll.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

NobelprisetFacebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.