Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förläggaren nedringd efter glädjebeskedet

Publicerad: 9 oktober 2014, 11:30

Elisabeth Grate Bokförlag har Patrick Modianos böcker i svensk utgåva.

Förläggaren Elisabeth Grate har blivit totalt nedringd efter beskedet att den franske författaren Patrick Modiano får Nobelpriset i litteratur.


Ämnen i artikeln:

Nobelpriset

Nyligen gav Elisabeth Grates familjeförlag ut den svenska upplagan av Patrick Modianos senaste bok "Dora Bruder" – och förlaget med samma namn som dess grundare har givit ut ytterligare ett par böcker med den franske nobelpristagaren som tillkännagavs i dag.

Resumé försöker få tag på Elisabet Grate – men förgäves. Det tutar upptaget. Hon är nedring av folk som vill gratulera, beställa böcker och intervjua henne.

Hon startade Elisabeth Grate förlag 2002 för att ”få en läshungrig svensktalande publik att upptäcka några av de många spännande, men i Sverige ofta förbisedda författarskap som särskilt fascinerar mig”, skriver hon på förlagets hemsida och fortsätter:

”Det handlar lika mycket om dagens författare som gårdagens, och jag har i första hand valt ur den rika franskspråkiga litteraturen och i enstaka fall även ur den anglosaxiska och italienska”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Nobelpriset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.