Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förlagsjätten startar reklambyrå – hoppas dra nytta av lyxtrend

Publicerad: 30 oktober 2018, 07:39

Condé Nast har lanserat sin byrå i Storbritannien, Google-anställda i protestmarsch efter toppchefens sexuella övergrepp och ny skatt slår mot techjättarna. Det är nårga av nyheterna i morgonsvepet.


Condé Nast har under de senaste månaderna startat upp en reklam- och varumärkesbyrå upp i bolagets brittiska huvudkontor, Vogue House. Det rapporterar The Drum. Leder arbetet gör Simon Gresham Jones och enheten rymmer 50 personer. Tanken är att byrån ska kapitalisera på den trend för lyxkonsumtion i Storbritannien, som enligt en rapport från McKinsey kommer att tredubblas fram till 2025. Att mediehus startar byråer är en del av en växande trend. För en tid sedan lanserades Bloomberg Media, en konsultverksamhet inriktad på marknadsföring och media under ledning av tidigare Havas-vd:n Andrew Benett. I förra veckan meddelade Dominique Delport, även han med bakgrund inom Havas, att han går över till Vice byrå Virtue.

Google-anställda i protestmarschefter toppchefens sexuella övergrepp
En grupp på mer än 200 ingenjörer på Google organiserar en protest i form av en så kallad "women's walk" - för att protestera efter de senaste avslöjandena kring Anroid-skaparen Andy Rubin som lämnade Google för fyra år sedan med 90 miljoner dollar i fallskärm. Enligt New York Times uppgifter lämnade han företaget efter en utredning gällande sexuella övergrepp. Nu rapporterar Buzzfeed att protestmarschen är planterad till torsdagen.
"Jag tycker att det finns ett mönster där mäktiga män kommer undan med ett fruktansvärt beteende mot kvinnor på Google, eller om de inte kommer undan med det får de en gyllene fallskärm, som Andy Rubin.", säger en källa till Buzzfeed.

Storbritannien slår mot Facebook, Amazon och Google med ny digital skatt
Den brittiska regeringen kommer snart att införa en "digital service skatt" på intäkter som nätjättar som Facebook, Amazon och Google genererat på den brittiska markanden. Det skriver The Drum. Avgiften på 2 procent meddelades när höstbudgeten presenterades i går och kommer att träda i kraft år 2020. Förändringen sker efter en våg av kritik från mediehusen kring att de internationella bolagen smiter undan skatt i en tid där de tar en allt större del av annonsmarknaden. I dagsläget betalar Facebook 15,8 miljoner pund, Amazon 4,5 miljoner pund med Google skattar mest med 36,4 miljoner pund per år (2017).

Google Pay till Sverige
I dag lanseras Google Pay i Sverige med endast en av de svenska bankerna med på tåget, Nordea. Men, Florence Diss, ansvarig för kommersiella partnerskap på Google i Europa, är övertygad om att fler storbanker kommer att ansluta. Det skriver SvD. Google är den senaste av de globala it-jättarna att lansera lösningar för mobila betalningar. Samsung Pay och Apple Pay finns på bolagens egna telefoner.

Trump besökte synagogan – och attackerade medierna
President Donald Trump skuldbelägger delvis medierna för helgens attentat vid en synagoga i Pittsburgh på medierna, rapporterar AFP."Det finns en stor ilska i vårt land, delvis orsakad av felaktig och rent av svekfull nyhetsrapportering", skriver Trump bland annat i ett Twitterinlägg. Det rapporterar AFP.

Tjänsteman porrsurfade på jobbet – infekterade regeringens nätverk
Ett av den nätverken tillhörande USA:s regering infekterades med skadlig programvara tack vare en tjänstemans "omfattande historia" att titta på porr på sin jobbdator. Det har en utredning slagit fast. Nätverket för geologiska analyser (USGS) vid EROS Center, var satellitbildningsanläggning ligger i South Dakota, slogs ut efter den anställde tittat på tusentals porrfilmer som som innehöll skadlig kod. Koden laddades ned på hans laptop och spred sig sedan genom att den anställde sparat bilder i sin telefon och på ett USB som sedan kopplades till den anställdes regeringsdator. Det rapporterar .

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.