Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Forma outsourcar hela traffic-funktionen

Publicerad: 29 november 2013, 07:37

Förslaget Forma Publishing Group har gett Picapoint i uppdrag att hantera allt annonsmaterial för förlagets samtliga varumärken.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

Resumé kunde igår berätta att förlaget Talentum har sagt upp 5 av 6  personer på sin traffic-avdelning för att i stället outsourca funktionen  för samtliga titlar.

Talentum har dock inte valt leverantör ännu.

Förlaget  Forma Publising Group gör samma sak och har valt Picapoint för att  hantera  allt annonsmaterial för förslagets samtliga varumärken.

Förlaget  består av två affärsområden. Det ena är Forma Magazine som ger ut  alltifrån Icakuriren, Hys & Hem till Market. Det andra affärsområdet  är Forma Contract, som utvecklar uppdragsbaserad readaktionell  kommunikation.

– Picapoints tjänster ger oss en möjlighet att jämna  ut belastningen vid toppar och dalar, detta skapar en kostnadseffektiv  produktion som resulterar besparingar i form av en bättre service mot  våra annonskunder, samtidigt som vi kompetensförstärker vår egen  personal, säger Peter Alexandersson, IT-, purchasing and production  manager på Forma Publishing Group i en kommentar.

Det är ett  klassiskt traffic-uppdrag, vilket innebär att Picapoint ansvarar för att  annonserna produceras enligt tryckspecifikationerna, att materialet  kommer in i tid och att annonserna hamnar rätt i tidningen.

– Vi är  stolta och glada att vi får förtroendet att ansvara för den viktiga  annonsproduktionen av alla deras titlar, säger Erik Gillström, vd på  Picapoint i en kommentar.

Uppdraget börjar löpa från och med årsskiftet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.