Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Forma säljer finskt dotterbolag

Publicerad: 16 april 2012, 11:34

ICA-ägaren Hakon Invests bolag Forma Publishing säljer sitt finländska dotterbolag Forma Publishing Group till finländska A-lehdet.


Ämnen i artikeln:

FormaIca

Forma Publishing Group är ett av Nordens största mediebolag och indelat i tre dotterbolag: Books, Contract och Magazines.

Hakon Invest inledde en process för att se över sitt ägande i dotterbolaget Forma Publishing Group i höstas. Processsen  beräknas vara klar till sommaren, men redan nu Magazines av sitt finländska dotterbolag till A-lehdet.

Försäljningen  omfattar Magazines verksamheter i Finland och Estland och hade en  omsättning på 120 miljoner kronor under förra året:
– Vi har i  A-lehdet funnit en industriell köpare som erbjuder Formas finländska  tidningsverksamhet en bra plattform att fortsätta utvecklas ifrån, säger  Stein Petter Ski, chef Investeringar och Portföljbolag på Hakon Invest i  en kommentar.

A-lehdet är den Finlands tre största utgivare av tidningsmagasin och omsätter 100 miljoner euro.

Forma-koncernen omsatte 847 miljoner kronor under år 2011.

Hakon Invest har ägt Forma Publishing Group sedan år 2000.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FormaIca

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.