Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Forma stänger sajt

Publicerad: 28 december 2011, 10:28

Forma låser in Icanyheter.se.

Forma-ägda Icanyheter gör som Dagens Samhälle – släcker sajten. Webbredaktörstjänsten försvinner. – Det är inte på sajten våra läsare är, säger Maria Croon, vd för Forma Magazines.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing GroupMaria Croon

Den Forma-ägda oberoende branschtidningen för dagligvaruhandeln, Icanyheter, har runt 47 000 läsare. Sajten, med runt 4 000 unika besökare i veckan, släcks ner.

I fortsättningen kommer Icanyheter.se enbart att erbjuda  material för prenumeranterna. Webbredaktören får se sig om efter ett nytt jobb.

– Det är inte på sajten våra läsare varit. Det är tidningen och nyhetsbrevet som gått bra och nu kommer vi att hitta lösningar för prenumeranterna i smartphones och via surfplattor i stället, säger Maria Croon till Resume.se.

Ägaren Hakon Invest har beslutat att sälja Forma Publishing Group. Målet är att sälja Forma som en helhet och hitta en ny ägare till nästa sommar.

Forma Magazines ingår i Forma Publishing Group. I fjol drog den svenska delen av avdelningen Forma Magazines in 318 miljoner kronor. Rörelseresultatet stannade på en knapp miljon kronor.

Forma Magazines ger i övrigt bland annat ut Hus & Hem, Hälsa, Ica-Kuriren, Restaurangvärlden, Leva PS! och Market, som också låst delar av sajten.

Forma flyttar all verksamhet till Stockholm från Västerås, och har gjort sig av med 20 anställda i samband med flytten. Forma har nu cirka 400 anställda, varav 320 i Sverige. Bolaget omsätter 900 miljoner kronor.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.