Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förre "presschefen" fejkade Ingemar Stenmarks citat

Publicerad: 30 augusti 2016, 05:23

Han överdrev myten om skidstjärnan inför journalister, Stampen skyldig Schibsted 161 miljoner och Omnicom vinner McDonalds-konto värt en miljard dollar.


Ämnen i artikeln:

Oisín CantwellAftonbladetMcDonaldsV-TABPewdiepieSchibstedStampenOmnicomFredrik VirtanenFelix Kjellberg

Förre "presschefen": Fejkade Ingemar Stenmarks citat
I dagarna släpps en ny bok om slalomlegenden Ingemar Stenmark, skriver Aftonbladet. Den är skriven av sportjournalisten Ulf Stenberg, som Aftonbladet beskriver som en typ av "presschef" för stjärnan. I boken avslöjar han att det fanns en överenskommelse mellan de båda som innebar att man medvetet förstärkte bilden av den försynte Stenmark, skriver:

”Ingemar gav mig frihet under ansvar och i praktiken blev det ofta så att jag på presskonferenserna lockade fram de citat jag redan hade lämnat till tidningarna. Visst handlade det om ett uppenbart fejkande, men vi var båda införstådda med överenskommelsen”

Enligt Ulf Stenberg var bilden av Ingemar Stenmark dessutom kraftigt överdriven. Han var, som bokens titel berättar "mer än bara åk", och gjorde tokigheter som vilken "glesbygdssvensson" som helst. Men det framgick inte då slalomåkaren likt en ”Messiasgestalt" "stod över varje försök till kritisk granskning”.

Ingemar Stenmark har valt att inte medverka i boken och kommer själv ut med sina memoarer senare i september.

Stampen skyldig Schibsted 161 miljoner
I förra veckan rapporterade Resumé att Stampens rekonstruktion förlängs med tre månader, något som fastslogs av Göteborgs tingsrätt på måndagen.
Nu har SVT tagit del av rekonstruktionsberättelsen, där det framgår att Stampen har en skuld på 161 miljoner kronor till en av fordringsägarna Schibsted. Det via den Stampenägda tryckeriverksamhet V-Tab. Koncernens totala skuldbelopp uppgick vid rekonstruktionsstarten i hela 1,2 miljarder kronor.

McDonalds väljer Omnicom – kontot värt en miljard dollar
Hamburgerkedjan dumpar Leo Burnett efter 35 år som kreativ byrå i USA. Nu har man istället valt byrånätverket Omnicom Group med DDB i spetsen. Prestigeuppdraget är enligt Adweek värt hela en miljard dollar och Omnicom väntas starta en helt ny byrå som ska jobba exklusivt för McDonalds.

Man hotade att ”slå ihjäl hela jävla Aftonbladet”
En man står åtalad för att ha hotat kvällstidningens tre journalister Oisín Cantwell, Daniel Swedin och Fredrik Virtanen. Han ska ha skrivit på Twitter att han skulle "sparka sönder deras huvuden" och dessutom ”slå ihjäl hela jävla Aftonbladet.” Bakom hoten ligger enligt den åtalade en pågående vårdnadstvist med före detta frun, men också att han inte tycker om tidningens "feministiska agenda". Han har dock "svårt att förklara" kopplingen till Aftonbladet. Rättegången hålls i december, enligt tidningen.

PewDiePie i nytt spel – om att vara Youtubestjärna
Svensken Felix Kjellberg (PewDiePie), som benämns som Youtubes största stjärna, har huvudrollen i nya spelet Tuber Simulator, som har minst sagt tydliga metainslag. Det går nämligen ut på att inta rollen som tv-spelskommentator på Youtube. Något releasedatum har ännu inte annonserats, enligt The Verge.

— Felix Kjellberg (@pewdiepie) August 29, 2016Announcing: Pewdiepie's Tuber Simulator!!So stoked for this to be coming soon.. @Outerminds pic.twitter.com/hKbLIUQAqo

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.