fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Försäljningsplaner går halvt i stöpet

Publicerad: 20 juni 2012, 12:45

Joachim Berner.

Formas styrelseordförande Joachim Berner uppgav att koncernen skulle säljas i fyra delar. Nu har planerna havererat. Forma Magazines och Forma Books är inte längre till försäljning utan stannar hos ägaren Hakon Invest.

Ämnen i artikeln:

Joachim BernerStampenFormaOTW

MH

Magnus Helander


–       Fyra transaktioner ska göras.

Så sa Joachim Berner till Resume.se i våras. Men det blev bara två affärer – den finska delen till A-lehdet och OTW till Stampen.

Som väntat har Forma haft svårt att hitta köpare till Magazines och Books och nu stannar dessa delar kvar hos ägaren Hakon Invest, skriver Dagensmedia.se. Bonnier tyckte att priset var på tok för högt för Books, enligt vad Resume.se erfar.

– Hakon Invest har haft att beakta vad marknaden har varit villig att betala för verksamheterna och förväntade framtida utvecklingsmöjligheter. Mot den bakgrunden har styrelsen i Hakon Invest beslutat att behålla Forma Magazines och Forma Books och istället fortsätta att utveckla dem i egen regi, skiver Hakon Invest i ett pressmeddelande.

Formas omsättning, exklusive de avyttrade verksamheterna, uppgick 2011 till 490 miljoner kronor. Antal anställda uppgår till ca 180 personer.

Resume.se har sökt Joachim Berner.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev