Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Förseningar kostar pengar"

Publicerad: 2 februari 2011, 13:57

Övergången till nytt redaktionellt system kantas av haverier för Expressen. Projektet försenas av alla buggar – tidningen har knappt gått att få ut – och kostnaderna skjuter i höjden. – Förseningar kostar alltid pengar, säger Fredrik Johansson, IT-chef på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Resume.se kan avslöja att Expressen brottas med stora tekniska problem i övergången till de nya redaktionella systemen Newspilot och Indesign.

Nya datorer har köpts in och alla ska utbildas – men processen har avbrutits eftersom tidningen knappt har gått att få ut på grund av alla buggar.

Enligt vad Resume.se erfar är det stora haverier det handlar om – och det kostar rejält med pengar.

Sporten, som var först ut att köra skarpt, har tvingats återgå till Quark och det egna publiceringssystemet Prodex.

Expressen har nu ställt hårda krav på Newspilot-skaparna för att lösa problemen.

– Projektet är inte avbrutet, däremot tvingades vi i slutet av förra veckan att backa tillbaka Sporten till att arbeta i vårt gamla system. Orsaken var produktionsstörningar i nyutvecklade delar av Newspilot. En konsekvens av detta blir att övriga delar av Expressen tvingas skjuta upp sin övergång, meddelar Fredrik Johansson i ett mejl och fortsätter:

– Expressens magasin och EXTRAs Ipad-utgåva, som gick över till det nya systemet i höstas, fortsätter dock produktionen i Newspilot och InDesign.

– Expressen och Infomaker arbetar nu tillsammans för att lösa problemen så att resten av Expressens redaktioner ska kunna börja arbeta i Newspilot.

Hur dyrt blir haveriet?
– Förseningar kostar alltid pengar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.