Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Första riksdagspolitikern med egen Twitch-kanal

Publicerad: 28 februari 2017, 14:33

Foto: Pressbild / Faksimil

Ikväll blir Centerpartiets Rickard Nordin den förste riksdagsledamoten att streama sitt dataspelande.


Ämnen i artikeln:

RiksdagenTwitch

Den amerikanska streamingplattformen Twitch är huvudkanal för gaming-streams runtom i världen. Ikväll öppnar Centerpartiets Rickard Nordin upp sin egen kanal på plattformen där tittarna kan följa hans spelande. 2014 blev han även den första riksdagsledamoten som la en motion gällande e-sporten.

– Att öppna en Twitchkanal är inte bara ett sätt att få input på politiken, det är också ett bra sätt att visa andra politiker att e-sporten är viktig och att det är viktigt att kommunicera med människor med olika intressen, säger Rickard Nordin.

Nordin menar att  politiken påverkar e-sporten mer än vad man tror.

– Några exempel där politiken har verkan på e-sport är reglerna för hur e-sportgymnasier ska få öppnas, om utländska tävlanden ska få inresetillstånd till Sverige, eller regler för att få sätta upp ett LAN-café och mycket mer. Med rätt politiker och rätt politik kan e-sporten få en extra skjuts på traven, något jag gärna vill hjälpa till med, säger han.

Enligt Nordin har E-sporten länge varit politiskt eftersatt och fått utstå orättfärdig kritik, trots att det är en av de allra största sporterna i Sverige med flera hundratusen aktiva.

– Det är dags att e-sporten får ett erkännande och behandlas likvärdigt med andra sporter även av politiken., avslutar Rickard Nordin

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

RiksdagenTwitch

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.