Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Försvaret krävs på böter

Publicerad: 21 november 2011, 15:51

I en ansökan till förvaltningsrätten kräver Konkurrensverket Försvarsmakten på 270 000 kronor i böter för felaktig medieupphandling.
Försvarsmakten ska ha ingått ett avtal med mediebyrån Carat utan att först ha konkurrensutsatt köpet genom annonsering.


Konkurrensverket hävdar att Carat på Försvarsmaktens uppdrag tagit fram en medieplan för Försvarsmaktens annonsering i rekryteringen till officerstjänster. Avtalet uppges vara värt närmare 3,5 miljoner kronor.

Konkurrensverket anser nu att Försvarsmakten gjort sig skyldig till en otillåten direktuphandling då avtalet ingåtts utan föregående annonsering.

Försvarsmakten hävdar att de initiativ man tagit för att motverka framtida överträdelser bör ses som en förmildrade omständighet.

– Det är visserligen lovvärt att man vidtar åtgärder för att förhindra  fortsatta överträdelser. Men Konkurrensverket anser inte att detta kan  sänka sanktionsvärdet för begångna överträdelser, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom, i ett pressmeddelande.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.