Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Försvaret

Publicerad: 26 oktober 2011, 08:12

Försvarets sponsringsavtal med Svenska Innebandyförbundet och Svensk Elitbandy kritiseras. En internrevision visar att inget giltigt avtal för upphandlingen kunnat åberopas samt att den person som undertecknat avtalet inte haft befogenhet att göra så.


Ämnen i artikeln:

Försvaret

Internrevisionen bedömer att Försvarets sponsringsavtal med Svenska Innebandyförbundet inte skett i enligt med Lagen om offentlig upphandling, LOU. Avtalet ingicks i maj och skulle nyligen leda till en utbetalning på nästan 1,6 miljoner kronor.

Revisionen bedömer också att den  undertecknat avtalet, i själva verket inte haft befogenhet att göra detta.

Revisionen skriver i sin rekommendation:
”Den fortsatta upphandlingen av marknadsföringstjänster bör rättas till så att den dels följer LOU, dels FM interna regelverk. Motivet för sponsringsdirektivet bör klarläggas och, om det finns något behov för dokumentet, bör det omarbetas. Den fortsatta upphandlingen av marknadsföringstjänster bör rättas till så att den dels följer LOU, dels FM interna regelverk. Motivet för sponsringsdirektivet bör klarläggas och, om det finns något behov för dokumentet, bör det omarbetas”

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Försvaret

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.