Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Försvarsmakten kopplade bort Värnpliktsnytts internet

Publicerad: 20 Juli 2009, 08:56

Försvarsmakten har stängt av tidningen Värnpliktsnytts internetuppkoppling. Det uppger DN. Och det är inte första gången Försvarsmakten ställt till det för tidningen. Tidigare drogs utgivningsbeviset in efter utebliven post.


Ämnen i artikeln:

FörsvarsmaktenVärnpliktsnytt

Först misslyckades Försvarsmakten med att vidarebefordra post till tidningen vilket resulterade i att tidningen utgivningsbevis drogs in tillfälligt. Nu har Försvarsmakten på nytt ställt till det för tidningen. I torsdags stängde myndigheten av tidningens internetuppkoppling. Och ingen på redaktionen fick veta något i förväg.

I en kommentar till DN säger tidningens chefredaktör Ulrika Häggroth att hon nu kräver att Försvarsmaktens personalansvarsnämnd utreder vad som hänt.
– Detta är ett grundlagsbrott, en myndighet får inte stoppa publicering.

När Häggroth ringde runt för att ta reda på vad som hänt ska hon bland annat ha fått kommentaren ”det hade nog inte hänt om ni skrivit mer positivt om försvaret” från en anställd på försvaret.

Senaste nästa måndag ska tidningens uppkoppling vara igång.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.