Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fortsatt svarta siffror för Offside Press

Publicerad: 7 november 2017, 11:53

Offside Press vd Anna Falck.

Foto: Niklas S Bernstone

Koncernen Offside Press, som ger ut magasinen Offside, Filter och Tidningen Skriva fortsätter visar upp svarta siffror för åttonde året i rad.


Ämnen i artikeln:

Offside PressFilterOffside

De allra flesta printinriktade mediebolag har det senaste decenniet brottats med röda siffror och fallande prenumerationstal. Ett undantag i branschen är Offside Press, som återigen levererar svarta siffror. I Offside Press ingår Fotbollsmagasinet Offside AB, Magasinet Filter AB och sedan tre år tillbaka Skriva Förlag i Göteborg. Företaget försökte under tre år även driva matmagasinet Hunger, ett magasin som lades ned i juni 2016.

Årets bokslut visar att Offside Press gör ett bättre resultat efter finansiella poster än 2016, dock med ett koncernbidrag på 343 002 kronor. Årets resultat landade på 1 195 826 kronor i jämförelse med förra årets 259 348 kronor. Huvuddelen av det positiva resultatet kommer från Skriva Förlags starka år.

– Genom åren har vi vågat trott på vår kärnverksamhet, den berättande journalistiken, och har fått en trogen läsarskara som uppenbarligen uppskattar det vi gör. När det gäller Tidningen Skriva är det fortfarande en relativt ny titel för oss men vi har redan startat en eventverksamhet kopplat till tidningen, berättar Anna Falck, vd för Offside Press.

Ett av de event som Skriva startat upp är konferensen Skriv2017 där 100 besökare helgen 18-19 november kommer att lyssna till inspirationsföreläsningar från sex olika författare. Offside Press som helhet har även inlett en digital satsning och lanserat nya betalningsmodeller för sina titlar.

Anna Falck tog förra året över vd-positionen från Tobias Régnell som gick över till rollen som förlagschef. Falck var tidigare vd på Bok & Bibliotek.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Offside PressFilterOffside

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.