Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förundersökning inledd mot Lasse Kronér

Publicerad: 25 oktober 2017, 11:00

SVT-profilen Lasse Kronér anmäls av en före detta praktikant för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Nu inleder polisen en förundersökning.


Ämnen i artikeln:

Lasse KronérSVT#MeToo

I förra veckan anmäldes Lasse Kronér av en tidigare praktikant. Han ska bland annat ha skickat sex-sms samtidigt som de jobbade ihop. Nu inleder polisen en förundersökning mot programledaren för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, skriver Aftonbladet.

"NN misstänks för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning efter att under perioden 2013-2015 utnyttjat sin ställning över målsägande på ett sådant sätt att målsägande känt sig tvungen att ingå i en sexuell relation med NN." står det i anmälan enligt tidningen.

Offret har kallat sex vittnen. Nu ska förhör hållas.
– Jag väntar på mer information för att kunna bedöma om det finns en skälig misstanke eller inte, säger Stefan Lind, kammaråklagare vid Göteborgs åklagarkammare, till Aftonbladet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Lasse KronérSVT#MeToo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.