Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förundersökning mot Gringo-grundare nedlagd

Publicerad: 17 juni 2008, 10:12

Ekobrottsmyndigheten har lagt ner förundersökningen mot Latifeh och Zanyar Adami. Åklagaren ser ingen anledning att fortsätta med förundersökningsarbetet och därmed är Latifeh en avslutad historia. – Det är skönt att det är över, säger Zanyar Adami till Resume.se.


Zanyar Adami.

Efter att Latifeh gick i graven gjorde konkursförvaltaren en anmälan till Ekobrottsmyndigheten enligt gängse regler. Anledningen var att hanteringen av bankkort för de anställda varit "mycket olämplig" och att bokföringen varit i oordning. Nu har kammaråklagare Lena Sandnes beslutat att lägga ner förundersökningen.

– Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. Det saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats, säger hon till Resume.se.  

Zanyar Adami, en av Latifehs grundare, säger till Resume.se att han tycker att det är kostigt att det ens blev en förundersökning.

– Det är en skandal att de ens satsar skattemedel på ett sådant solklart fall. När jag pratade med förhörsledaren sa hon att man haft en intern diskussion om man alls skulle kalla till förhör, säger han.
– Men det är skönt att det är över.

Hur känns det nu när Latifeh är överspelat?
– Det var en jäkla resa – med ett tråkigt slut. Med tanke på allt vi uppnådde är jag väldigt stolt men samtidigt ledsen över att det inte finns kvar. Jag har lärt mig väldigt mycket och nu blickar jag framåt.

Hur går det med nya projektet, Miklo?
– Det går bra, vi har startat upp det men det är till hösten vi sätter igång på allvar, säger Zanyar Adami.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.