Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Förundersökningen mot SVT-chefen läggs ned

Publicerad: 28 september 2017, 14:14

För två veckor sedan avslöjade Expressen hur en SVT-chef har försökt köpa sex av vad han trodde var en fjortonårig flicka. SVT-chefen blev avskedad och en polisanmälan upprättades. Nu läggs förundersökningen ner.


Ämnen i artikeln:

SVTExpressen

Den 14 september avslöjade Expressens "Brottscentralen" att en chef på SVT i en chattkonversation med en 14-årig flicka erbjudit henne 9 000 kronor för ett samlag efter hennes 15 års-dag.

Den 14-åriga flickan var fiktiv och personen bakom hennes alias var i stället Brottscentralens programledare Lisah Silfwer. Mot den bakgrunden läggs nu förundersökningen mot mannen ned, skriver Expressen.

"Den här journalisten som stod bakom annonsen och hade kontakt med den misstänkte hade inte för avsikt att sälja sexuella tjänster. Det fanns ingen reell möjlighet att det här brottet skulle komma till stånd. Därför har jag gjort bedömningen att det den misstänkte ska ha gjort i det här fallet inte är ett brott", säger åklagare Carolina Frohm.

I samband med att Lisah Silfwer konfronterade SVT-chefen nekade han till att uppsåtet var att köpa sex. Han hävdade att avsikten var att "rädda henne".

SVT-chefen lämnade sin tjänst med omedelbar verkan dagen efter avslöjandet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.