Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fotbollförbundet kritiserar TT efter blåsningen

Publicerad: 9 oktober 2009, 13:03

Efter gårdagens blåsning då en privatperson lurade TT att publicera felaktiga uppgifter kritiseras nu TT hårt av fotbollförbundets informationschef Jonas Nystedt: – Det är allvarligt att TT, som vi har de bästa arbetsrelationer med normalt sett, inte från början kontrollerade riktigheten i påståendet.


Ämnen i artikeln:

HammarbySvenska fotbollförbundet

Jonas Nystedt på Svenska fotbollförbundet. Foto: Resumé.

Resume.se berättade i går att TT gick på en blåsning: De fick ett falskt tips om att Hammarby dömts till att spela en match utan publik.

Det var en privatperson som utgav sig för att jobba på förbundet som ringde TT.

TT publicerade uppgifterna utan att dubbelkontrollera att de stämde. Det skapade kaos, andra medier hakade på och TT tvingades gå ut med en dementi.

– Vi fick fel information från början, det är väldigt beklagligt. Vi har skickat ut en rättelse, sa TT-sportens chef Per Danielsson till Resume.se.

–  Det är den mänskliga faktorn, det gjordes inte en extra koll på informationen som uppgavs och som tycktes komma från förbundet.

Nu får TT hård kritik från svenska fotbollförbundet.

– Det är allvarligt att TT, som vi har de bästa arbetsrelationer med normalt sett, inte från början kontrollerade riktigheten i påståendet.Det är än mer allvarligt att någon vill skada fotbollen på detta sätt, vilket det gör. Tävlingsfrågor måste behandlas korrekt (även om en del uppenbarligen inte tycker det) av alla inblandade, skriver förbundets informationschef Jonas Nystedt på svenskfotboll.se.

Läs mer: TT gick på en blåsning

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.