Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fotbollshatarnas svar är här

Publicerad: 11 juni 2012, 14:52

Öfverklassgeneratorns skapare Svensson och Delorean bakom Aftonbladets nya spel för fotbollshatare.

Foto: Pressbild.

Svensson och Delorean har utvecklat ett spel åt Aftonbladet i samband med fotbolls-EM – Fotboll-för-alla-spelet. Spelet handlar om allt på och runt planen, men har kanske inte direkt med fotboll att göra.


Ämnen i artikeln:

Svensson KommunikationDelorean

– Vi vill ju att alla i familjen ska kunna vara med och njuta av Fotboll-EM tillsammans, inte bara de fotbollstokiga medlemmarna, säger Pär Andersson, kampanjchef på Aftonbladet.

Spelet  går ut på att de tävlande får fram åtta slumpmässiga situationer.  Deltagarna skriver ut spelplanen alternativt fyller i dessa på nätet och  sedan är bara att kryssa i vilka situationer som kan kan komma att ske i  matchen.

Alltifrån att spelare petar sig i näsan eller har en  svanktatuering till att någon i publiken äter en korv modell större.
– Vi ser också "Fotboll-för-alla-spelet" som en inkörsport till ett tyngre fotbollsberoende senare i livet, säger Mats Lindahl, som är projektledare på Delorean.

Han menar att formgivningen är mer naiv än sportig och tanken är göra kopplingar till gamla Alga-spel.

Svensson  och Delorean ligger också bakom Öfverklassgeneratorns samt  Glennogramet, där du kan skicka en prenumeration och en hälsning till  på fars dag med hjälp av den gamle fotbollslegendaren Glenn Hysén

Spelet laddas ned här.

Arbetsgrupp:
Delorean
Projektledare: Mats Lindahl
Web-programmerare: Roger Rödin
AD: Sanna Vestin

Svensson
Projektledare: Yvonne Pils
Copy: Tomas Carrfors

Aftonbladet
Kampanjchef: Pär Andersson

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.