Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fotbollslandslaget tappar presschefen

Publicerad: 12 november 2012, 12:07

Hans Hultman slutar på Svenska Fotbollsförbundet

Foto: Skärmdump från SVT Play

Hans Hultman hoppar av jobbet som presschef för det svenska fotbollslandslaget efter tre år på posten. Han flyttar nu till Schweiz för en tjänst på Fifa där han kommer att jobba med mediefrågor.
– Det är jättetråkigt, det har varit kryddan på det som jag sysslat med, säger Hans Hultman till fotbollskanalen.se.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetFotbollskanalenErik Hamrén

Erik Hamréns svenska landslag i fotboll tappar presschefen Hans Hultman. Han väljer att hoppa av jobbet eftersom han fått en tjänst på Fifa. Han kommer att utgå från huvudkontoret i Schweiz och ansvara för media under de stora mästerskapen. Det skriver fotbollskanalen.se.

Jobbet kommer efter en förfrågan från det internationella fotbollsförbundet. Avslutningsmatchen på Råsunda mellan Sverige och England blir därmed Hans Hultmans sista insats för landslaget. Han påbörjar sitt nya jobb efter årsskiftet.

– Det är jättetråkigt, det har varit kryddan på det som jag sysslat med. Lite tråkigt och vemodigt, men det inte är ofta man får den typen av frågor och möjligheter och förutom jobbet med landslaget så fanns det inget att tveka på, säger Hans Hultman till fotbollskanalen.se

Hans Hultman beskriver landslagsjobbet som en balansgång mellan spelarnas och pressens önskemål där "man dansar på en smal lina".

– Ibland är man frustrerad, det hänger ihop med hur det skrivs och rapporteras, jag kan känna med spelarna och ledarna och deras situation när jag lever nära dem och samtidigt kan jag förstå er. Det är svår balansgång i det här jobbet, säger Hans Hultman till fotbollskanalen.se.

Hans Hultman har ett långt förflutet som pressansvarig för fotbollslandslaget. Först var han Tommy Svenssons hjälpande hand i gentemot pressen. Sedan understödde han Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck under deras första kvalspel, men hoppade av inför EM 2000. Hans Hultman gjorde comeback när Erik Hamrén blev klar som förbundskapten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.