söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fotbollslandslagets presschef tar time out

Publicerad: 16 januari 2018, 15:01

Niklas Bodell.

Niklas Bodell, som är presschef för Svenska Fotbollsförbundet och herrlandslaget i fotboll, tar en time out av privata skäl.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

MF

Mårten Färlin


Niklas Bodell har en bakgrund som journalist och informationschef på Aftonbladet. Sedan 2013 har han arbetat på fotbollsförbundet, och då bland annat kombinerat rollerna kommunikationschef och presschef för herrlandslaget samt Svenska Fotbollsförbundet. I somras lämnade han förstnämna roll för att helt ägna sig åt sistnämnda.

– Det var inte längre hållbart att dubbla rollerna som kommunikationschef och presschef för landslaget. Inte minst med tanke på alla resdagar och att dygnet tyvärr bara har 24 timmar. Därför fick jag helt enkelt möjlighet att välja och jag brinner ju verkligen för medie-, public affairs- och pr-frågorna. Och för landslaget som jag ju inte riktigt kunde släppa. Dessutom är det en förmån att jobba tätt ihop med generalsekreterare Håkan Sjöstrand, sa Niklas Bodell då i en kommentar.

Men nu tar Niklas Bodell alltså en time out från tjänsten. Svenska Fotbollsförbundet uppger att det rör sig om "privata skäl" men är i övrigt förtegna.

– Han tar en time out, och han gör det av privata skäl, han väljer det. Det är allt jag har att säga, berättar kommunikationschef Andreas Jansson.

Vem täcker upp för honom?

– Jag är kommunikationschef, och han har varit presschef. Vi har inte utsett någon, utan de sysslorna hanterar vi inom kommunikationsavdelningen.

Tills han kommer tillbaka?

– Ja.

Så ni räknar med att han kommer tillbaka?

– Han har tagit en time out och det är det enda jag har att säga. Vi kommenterar inte mer än så.

Frågor som normalt hanteras av Niklas Bodell hänvisas till just Andreas Jansson, men även hans kollega Ester Kristiansson, ansvarig media operations.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev