Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fotograf på GT används i reklamfilm – för Stampen

Publicerad: 1 oktober 2015, 11:33

Henrik Jansson i filmen.

Stampen Media Group, som äger Göteborgs-Posten, har lagt ut en reklamfilm om sin verksamhet. Men i stället för att filma sina egna fotografer har Henrik Jansson, som fotograferat för konkurrenten GT i flera år, kommit med på bilderna – utan vetskap om sin egen medverkan.


Ämnen i artikeln:

GPStampen Media GroupGT

I slutet av den två minuter långs filmen syns fotografen Henrik Jansson i närbild när han fotograferar ute på ett uppdrag för GT, samtidigt som en speakerröst förkunnar:

– Vår journalistik har aldrig varit vassare, vår kompetens aldrig bredare och vårt uppdrag har aldrig varit viktigare.

Henrik Jansson, som aldrig har jobbat för GP, fick sig en överraskning när han såg filmen:

– En gammal kollega hade länkat, och jag fick lite av en överraskning när jag såg mig själv i klippet. Det är mest lite komiskt, en tabbe från deras sida, i och med att jag uppfattade det som en reklamfilm för Stampen och GP, säger Henrik Jansson.

Han uppger att han inte känner till att han filmats, men minns vid vilket tillfälle det ska ha ägt rum.

– Det var i april i våras, jag känner igen scenen och mina kläder. Jag var ute på ett jobb för GT, det var ett mord som hade begåtts på Saltholmen.

Men trots misstaget vill han inte göra någon stor sak av det hela.

– Det är inget speciellt tycker jag. Förstår att de har gjort en tabbe. Jag känner mig inte kränkt över att ha hamnat på deras sajt. Men jag kommer inte fakturera dem, de får helt enkelt klippa bort mig.

Stampens byrå OTW, som producerat filmen, hävdar att den gjordes för internt bruk - och att den lades ut på Youtube och på Stampens hemsida av misstag. Filmen har nu tagits bort.

– I filmen finns det bilder tagna på stan för att skapa puls och känsla. Teamet som filmade såg en polisinsats och tog så kallade "stockbilder" därifrån. Det var där fotograf Henrik Jansson, som jobbade under insatsen, kom med. Så, otur i ett internprojekt med högt tempo helt enkelt, skriver Anders Rask, vd på OTW, i ett mejl till Resumé.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

GPStampen Media GroupGT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.