Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fotograf uppsagd – efter kollegans hemliga inspelning

Publicerad: 30 augusti 2012, 11:43

Foto: Andreas Elgstrand.

En välmeriterad frilansfotograf på Expressen har blivit av med sitt uppdrag sedan hans samtal i enrum med en känd skådespelare bandats av en reporter på kvällstidningen.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

I somras fotograferades en känd svensk skådespelare till ett reportage i Expressen. En reporter från Expressen fanns på plats under fotograferingen, men skådespelaren förklarade att hon ville vara i fred under plåtningen och bad reportern att lämna fotostudion.

Reportern lämnade dock kvar sin bandspelare i rummet, påslagen.

När reportern i efterhand lyssnade på bandupptagningen noterade hon att fotografen och skådespelaren pratat om henne. Hon kände sig smutskastad av vad som sagts i samtalet och gick till personalchefen Stefan Sjöström.

Resultatet blev att tidningen avbryter samarbetet med fotografen som är frilans.

Ingen åtgärd har vidtagits mot reportern. Olovlig avlyssning kan ge fängelse upp till två år, men då krävs det att man bevisar uppsåt.

Reportern hänvisar till personalchefen Stefan Sjöström som hänvisar till chefredaktören Thomas Mattsson.

Thomas Mattsson säger att det inte skett någon medveten olovlighet från reporterns sida. Enligt Mattsson glömde helt enkelt reportern bandspelaren i rummet.

– Jag har fullt förtroende för reportern. När det gäller det avbrutna samarbetet med frilansfotografen så har jag inga kommentarer, eftersom vi hanterat det som ett personalärende.

–     Om jag får uttrycka mig generellt så kan jag konstatera att det är viktigt att uppträda förtroendefullt när man företräder Expressen, men av respekt för fotografen vill jag nog inte utveckla mig mer än så.

Fotografen vill inte kommentera händelsen utan hänvisar till Expressen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.