Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fotografens jätteuppdrag för National Geographic

Publicerad: 16 juli 2018, 12:44

Foto: Magnus Wennman / Aftonbladet

Den prisbelönte fotografen Magnus Wennmanns bild på sin sovande son pryder omslaget på National Geographics augustinummer.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetNational Geographic

Aftonbladets fotograf Magnus Wennman har varit framgångsrik i sin yrkesroll. Han är bland annat den fotograf som kammat hem flest priser i tävlingen "Årets bild" och blivit utsedd till årets fotograf fem gånger.

Nu fyller han på meritlistan med en reportagebild på sin sovande son, som kommer att pryda National Geographics augustinummer. Uppdraget kom för ett år sedan när Magnus Wennman blev tillfrågad att göra ett reportage om temat "The science of Sleep".

– Det är ett prestigefyllt uppdrag, och en dröm som jag har haft genom hela mitt liv och min karriär – men som jag betraktat som nästan ouppnåeligt, säger Magnus Wennman till Dagens Media.

Magnus Wennman skriver på sin Facebook:
"Den viktigaste bilden tog jag en novemberkväll i vårt eget hus när Wile somnat. Jag kan nästan inte ta in att det är min egen son på omslaget av nästa månads nummer av NG. Känns overkligt. Stolt."

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.