Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fox News fasar ut mottot "Rättvis och balanserad"

Publicerad: 15 juni 2017, 05:55

Fox News byter slogan.

Foto: Wikimedia Commons

Fox News byter ut sin klassiska slogan, medieprofil dömd för narkotikabrott och Instagram ger möjlighet att förtydliga sponsrade inlägg. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramFacebookFoxFox NewsExpressen

Fox News fasar ut mottot "Rättvis och balanserad"
Den högerorienterade tv-kanalen Fox News har haft mottot "Fair & balanced" (Rättvis & balanserad) sedan starten år 1996. Mottot var ett svar på konkurrenter som CNN som kallade sig opartiska, men av kritikerna anklagades för att ligger mer till vänster. Nu fasas det ut till förmån för Fox andra tagline: "Most Watched. Most Trusted." rapporterar New York Magazine.

"Fair & balanced" myntades av Fox News grundare Roger Ailes. En talesperson förnekar att beslutet ska ha någonting att göra med att Ailes lämnade sitt vd-uppdrag i fjol efter att ha anklagats för sexuella trakasserier av flera kvinnliga anställda.

Expressen tar över magasinet Allt om vin
Allt om vin flyttas över från Bonnier Tidskrifter till Bonnier News Lifestyle. Magasinet kommer framöver att göras av Expressens featureavdelning.
– Allt om Vin är ett starkt varumärke med hög kännedom och trovärdighet, det blir en viktig pusselbit framåt, säger chefen Anna-Clara Welander till den egna tidningen.

Medieprofil dömd för narkotikabrott
En icke namngiven medieprofil är dömd för två fall av ringa narkotikabrott, skriver Nöjesbladet. Mannen, som beskrivs som välkänd inom radio och tv befann sig tidigare i år ute på Arlanda flygplats. Där ertappades han med 0,3 gram amfetamin. När han återvände några dagar senare fattades återigen misstankar. Då hittade man 0,7 gram amfetamin i hans bagage.
"Det finns inte mer att säga än att det var idiotiskt", skriver medieprofilen i ett sms till Nöjesbladet.

GIF-filen fyller 30 år
De senaste åren har rörliga GIF-bilder fått en rennässans och är nu en integrerad del av exempelvis Facebook Messenger. Faktum är att det kultförklarade filformatet har 30 år på nacken idag. Det nyväckta intresset för formatet tillskrivs dels det faktum att det redan finns enorma arkiv med GIF-animationer, dels att dess tekniska begränsningar faktiskt också är dess styrka, skriver Wired.

Instagram förtydligar sponsrade inlägg
Nu rullar Instagram ut en funktion som gör att influencers kan sponsormärka inlägg på ett tydligare sätt. Tidigare har de varit hänvisade till hashtags som #sponsrat, men framöver kan de lägga till "i samarbete med..." precis under deras användarnamn, skriver Mashable. En liknande funktion finns redan för sidor på Facebook.

Facebook bygger smartare botar
Redan i dag finns det möjligheten att bygga och chatta med botar i Facebook Messenger. Nu jobbar företaget på att göra dem smartare. Genom artificiell intelligens lär Facebook botarna att förhandla med riktiga människor och planera inför framtiden, skriver Recode.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.