Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fox News pudlar efter Nils Bildts medverkan

Publicerad: 28 februari 2017, 07:26

Bill O'Reilly och Nils Bildt i det omtalade inslaget i Fox News

Bill O'Reilly pudlar efter det kritiserade inslaget med Nils Bildt, en like inte mycket värd för Facebook och George W. Bush ger medierna rätt i kriget mot Trump. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

FacebookFox NewsYoutubeBill O'ReillyDonald TrumpSverigebilden

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Fox News pudlar om Nils Bildt
Fox News nyhetsvärd Bill O'Reilly valde natten till tisdag svensk tid att be om ursäkt för att man använt sig av den påstådda svenske säkerhetsexperten Nils Bildt.
– Kritiken är befogad, sa han i programmet The O'Reilly Factor på måndagskvällen.
– Nils Bildt gör konsultarbete inom terrorism men jag skulle ha varit tydlig med att han inte har någon direkt koppling till Sveriges regering.
Nils Bildt presenterades av Fox News som "svensk försvars- och nationell säkerhetsrådgivare" och intervjuades om svenskt migrationspolitik och brottslighet. I Sverige är hans namn inte känt i säkerhetskretsar.

...och Nils Bildt träder fram i första svenska intervjun
Till Studio Ett säger Nils Bildt att han fascineras över att debatten kommit att handla om honom.
– Jag är inte viktig i sammanhanget. Det som borde diskuteras är varför svensk media och gemene man i Sverige inte på ett öppet sätt diskuterar vilka sociala problem vi har.
Nils Bildt pressades ganska hårt om påståendet verkligen stämmer. Reportern förde fram att integration och migration är frekvent förekommande ämnen i svenska medier.
– Debatten har i alla fall inte gett några konkreta resultat eller förslag på förändringar, säger Bildt.

Han upprepar också att det var Fox News som gav honom titeln och att de var de som kontaktade honom samt att kanalen " faktiskt får ta på sig det".

En like betyder inte mycket – för Facebook
Facebook ska förändra sin rankning av reaktions-symbolerna på det sociala nätverket, enligt The Next Web. Facebook anser att alla reaktioner utöver den klassiska like-symbolen är en "starkare signal" om vad användaren engageras av ett inlägg, något som kommer att avspeglas i urvalet av inlägg i flödet. Like-symbolen får en lägre rankning eftersom den är förvald och de övriga reaktionerna kräver en större insats från användaren. Facebook har även avslöjat att kärleks-symbolen är den mest populära utöver like.

Netflix-chefen öppnar för VR-satsning
Netflix medgrundare och vd Reed Hastings säger att bolaget är redo at anpassa sig till virtual reality som en del av sin strategi. Vid en brittisk mobilkonferens samtalade Reed Hastings från scenen om meddelade att Netflix strategi handlar om att anpassa sig snarare än att bestämma riktning, det rapporterar Campaign.

– Om VR får fart kommer vi att anpassa oss till det, om det kommer kontaktlinser med superkrafter kommer vi också att anpassa oss.

Trumps krig mot medierna influerar ledare utanför USA...
Phay Siphan, telesperson för ministerrådet i Kambodjas skrev på Facebook i helgen att regeringen ska "krossa medier" som utgör en fara mot landets fred och säkerhet. Han vilade sitt resonemang på Donald Trumps agerande mot medier såsom CNN och New York Times.

"Donald Trumps förbud mot internationella mediejättar skickar ett tydligt budskap att presidenten inte tycker att dessa medier publicerar nyheter som överrensstämmer med verkligheten." Påståendet är felaktigt med tanke på att Donald Trump inte förbjudit eller stängt av några medier, medan hans kampanjstab däremot genomfört sanktioner. Exempelvis blev BBC nyligen portade från en presskonferens i Vita Huset. Det rapporterar Business Insider.

...och medierna får stöd från oväntat håll
USA:s tidigare president, republikanen George W. Bush, intervjuades av NBC på måndagen och gav sitt stöd till medierna när den nuvarande presidenten Donald Trumps attacker kom på tal:

"Vi behöver oberoende medier för att hålla människor som mig under lupp". "Makt kan vara väldigt beroendeframkallande och det är viktigt att medier ställer politiker som missbrukar sin makt till svars", sade ex-presidenten.

Youtube passerar milstolpe
Youtube aviserar att dess användare nu tillsammans konsumerar över en miljard timmar videoklipp på tjänsten om dagen. Enligt Wall Street Journal finns det två två huvudanledningar till att man når noteringen: Att Youtube har börjat visa rekommendationer baserade på maskininlärning och att man prioriterat mobilanvändare. Youtubes moderbolag Alphabet vill inte berätta hur mycket pengar sajten nu drar in. Det rapporterar Zdnet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev