Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fräck värvning i tv-branschen

Publicerad: 15 maj 2014, 09:15

Kristoffer Graci.

Kristoffer Graci blir ny vd på produktionsbolaget Nordisk Film TV i Sverige efter Karin Stjärne. Företaget rekryterar också Henrik Breitholtz och Carl-Johan Sjöö. Trion hämtas från Jarowskij, där de ansvarat för programutveckling.


Ämnen i artikeln:

Nordisk FilmKarin Stjärne

Nordisk Film har nu klart med ny vd efter Karin Stjärne som blev preogramdirektör på MTG TV.

Kristoffer Graci som rekryterats till tjänsten, har varit vice vd och kreativ chef på Jarowskij. Han dessutom ett förflutet på produktionsbolagen Titan och Sto-Cph.

Nordisk Film TV plockar även över Henrik Breitholtz och Carl-Johan Sjöö från Jarowskij. De ligger bland annat bakom program som ”I huvudet på Gunde Svan”, ”SNN News”, "Mia på Grötö” på TV4; ”Saknad” på SVT och ”Hårdvinklat" på TV3.

– Jag är mycket glad att kunna presentera en stark trio som stärker Nordisk Film TV i Sverige. Vi har stora ambitioner för Nordisk Film TV i Sverige och har letat efter en vd som kombinerar stor erfarenhet av innehåll med strategisk överblick. Med Kristoffer och det nya utvecklingsteamet med Henrik och Carl-Johan får vi en stark plattform för att dra nytta av våra starka kataloger inom Banijay och Talpa, samtidigt som vi får resurser att utveckla egna tv-idéer för både svenska kanaler och den internationella tv-marknaden, säger Jacob Houlind, vd för Nordisk Film TV i Norden, i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Nordisk FilmKarin Stjärne

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.