Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Fråga Advokaten” gör comeback hos Resumé

Publicerad: 18 april 2017, 12:45

Monique Wadsted driver Fråga Advokaten.

Advokat Monique Wadsted svarar på juridiska frågor om stort och smått inom media- och kommunikationsvärlden.


Ämnen i artikeln:

JuridikBloggareFråga advokatenMonique Wadsted

Vinjetten "Fråga advokaten" var länge ett stående inslag hos Resumé. De senaste åren har frågespalten legat i dvala men nu gör den comeback i bloggformat. Affärsjuristen Monique Wadsted kommer att svara på vanliga juridiska frågor som kan dyka upp för dig som verkar inom media- reklam- och kommunikationsbraschen.
– Juridiska frågor finns alltid på tapeten och det ständigt nya som människor vill ha svar på. Nu för tiden handlar många om den digitala världen: vad får man säga och inte? Var går gränsen mellan att inspireras och kopiera?
– Ett annat område är alla nya typer av anställningsformer och vilka effekter de får. Det handlar bland annat om hur man hanterar rättigheter och ersättningar.
– Andra viktiga frågor handlar om att sälja en verksamhet eller ta in nya delägare.

Monique Wadsted tar gärna emot frågor från dig som Resumé-läsare.
– Jag blir jätteglad om folk kommer med frågor. Det är hela poängen. Syftet är att besvara ett ständigt flöde av nya och gamla juridiska frågor. Frågor och svar kommer att läggas ut på torsdagar.

Till vardags arbetar Monique Wadsted som affärsjurist och delägare på Maqs advokatbyrå. Hennes specialområde sammanfaller just med det som Resumé bevakar.
– Jag sysslar med all typ av affärsjuridiska uppdrag inom kommunikationsbranschen. Det kan vara frågor, avtal eller tvister som ska lösas ibland i domstol, säger hon. Mest känd är hon nog för att ha företrätt Hollywood mot Pirate Bay.

Här hittar du bloggen "Fråga Advokaten".

Mejla gärna dina frågor till monique.wadsted@maqs.com med "Fråga advokaten" i meddelanderaden.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.