Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Från Donner till Bonnier

Publicerad: 18 november 2011, 11:55

Bernt Hermele släppte boken "Guldsot" om Johan af Donnier i år. Redan nu är han igång med nästa bok, om familjen Bonnier.

Boken ”Guldsot” om bedragaren Johan af Donner har sålt bra i genren fackböcker. Nu har Bernt Hermele en ny bok på gång – om familjen Bonnier. – Den kommer att behandla nutiden, Carl-Johan Bonnier och Jonas Bonnier, säger Bernt Hermele.


Ämnen i artikeln:

Bernt Hermele

Första upplagan på 4 000 exemplar av boken om bedrägeridömde Johan af Donner är slutsåld, och en andra upplaga är på väg.

Bernt Hermele är nöjd med intresset och gensvaret, nu går han vidare genom att påbörja en bok om familjen Bonnier. Även den kommer att ges ut av Leopard förlag.

Exakt vad den kommer att lyfta fram återstår att se.

– Men jag har 15 års erfarenhet av att jobba i Bonnierföretag, det klart att det blir en kritisk granskning av familjens affärer, säger Bernt Hermele till Resume.se.

När Resume.se når honom har han precis släppt av en kund. Bernt Hermele livnär sig för närvarande som taxichaufför, parallellt med bokskrivandet.

Bernt Hermele tror att boken om Bonnier kommer att intressera många.

– Familjen har en väldig makt. Mycket är skrivet om familjens historia, den här boken kommer att behandla nutiden, Carl-Johan Bonnier och Jonas Bonnier, säger Bernt Hermele.

Han är just nu i startgroparna och ägnar mesta tiden åt research och intervjuer.

Men Abbe Bonnier var inte förtjust när Hermele ringde.

– Han sa: ”Det blir väl nåt nedsättande och djupt kränkande”. Han vill inte ställa upp, vilket kanske är konstigt för ett företag som lever på att andra ställer upp och granskas.

Det återstår att se om Jonas Bonnier, vd för Bonnier AB, kommer att vara mer tillmötesgående.

– Jag har inte pratat med honom än, vi får se.

När kommer boken ut?
– Jag vill vara klar till nästa bokmässa, men min förläggare Dan Israel tror att det blir till nästnästa bokmässa. Vi får se vem som får rätt. Nu ska jag köra en kund igen, vi hörs!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.