Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Franchisetagare ger Make Up Store-grundare svar på tal

Publicerad: 10 april 2012, 07:38

Rent och skärt förtal. Så besvarade Make Up Store-grundaren Mika Liias Kalla Faktas granskning av butikskedjan. Han hävdar också att flera franchisetagare som förde fram kritiken i Kalla Fakta är konkurrenter och vill smutskasta bolaget. Nu bemöter den före detta franchisetagaren i Göteborg hans påståenden.


Ämnen i artikeln:

Kalla Fakta

Kalla Fakta kom nyligen med en granskning som visar att fd franchisetagare inom Make Up Store är skuldsatta för livet. Enligt programmet ska man bland annat ha låtit franchisetagare få ta emot produkter som inte har gått att sälja.

Då resume.se talade med Make Up Stores vd och grundare under torsdagen förra veckan, Mika Liias, viftade han bort krtiken och menade att det bara rör sig om konkurrenter som vill smutskasta bolaget.

Nu bemöter den fd frachisetagaren för Make Up Store, Mikael Grabarits, hans påståenden.

Mikael Grabarits hävdar bland annat att det är direkt felaktigt att  påstå att han och hans sambos butik gick i konkurs ett år  efter att man lämnat Make Up Store:
– Göteborgsbutiken som jag och  min sambo drev gick i konkurs den 1 maj 2009 och var då en Make Up  Store-butik, säger Mikael Grabarits.

Make Up Store-grundaren  hävdade också att det ligger i Mikael Grabarits eget intresse att  kritisera butikskedjan i och med att man är konkurrenter till den.

Mikael Grabarits ser dock inte Make Up Store som någon  konkurrent eftersom hans butik snarare riktar sig till:  "kvalitetsmedvetna och väl insatta människor."

Han uppger också  att den konkurrerande butiken verkar ha stört Mika Liias så pass mycket  att han kände sig tvungen att öppna två enheter inom en radie på 300  meter:
– Den ena av dem så nära en annan franchisetagare så den sedermera fick slå igen, säger Mikael Grabarits.

Han  vänder sig också emot Mika Liias påstående om att det inte ens finns 20  franchise-företagare inom Make Up Store som har lagt ned sina verksamheter.
– Han kanske inte räknar  dem som han har återtagit, stulit, butiken ifrån, utan ersättning. Vi  pratar om drabbade människor som har hamnat i Mika Liias klor och det är  många, säger Mikael Grabarits.

En annan fd franchisetagare i Jönköping, Daniel Karlsson, uppger att man inte startade upp någon konkurrerande verksamhet, utan en inredningsbutik:
– Vi gjorde detta bara för att överleva efter alla våra skulder i och med Make Up Store-affären, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Kalla Fakta

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.