Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frändén hyllar myssoffan

Publicerad: 25 juni 2014, 13:22

Johanna Frändén har faktiskt inget emot myssoffan.

Foto: SVT.

MEN HALLÅ...Johanna Frändén som talar ut om den så kontroversiella myssoffan i SVT:s VM-studio.


Ett tag fick man intrycket att det som kommit att kallas "myssoffan" i SVT:s VM-studio var en slags frysbox dit man deporterades om man inte höll måttet.

Aftonbladets tv-krönikör Klas Lindberg krävde exempelvis att kanalen skulle "befria Johanna Frändén från soffan", och sedan drog det igång på allvar när Aftonbladet skrev att Hamrén petats från bästa platsen (vid ståbordet) när han fick sätta sig ner.

Resumé kontaktar Johanna Frändén för att försöka få en mer heltäckande bild.

Hur ser du själv på myssoffan-gate? Känns det som det ultimata ”straffet” att sitta där, eller är det ok?

– Haha, nja, det finns nog värre straff än att bli placerad i en soffa i ett mästerskap i fotboll. Tanken med att ha två spelplatser är att det ska gå att variera lite, utgångspunkten var att jag skulle stå vid bordet när SVT sände den sena matchen, vilket vi också gjort. För egen del hade jag också gjort klart att jag vill behålla någon form av professionell distans till Erik Hamrén i rutan, eftersom det emellanåt ingår i mitt uppdrag att ha åsikter om det svenska landslaget.

Du sitter ju där nu igen och verkar ha det ganska bra, trots allt, eller?

– Vi varierar som sagt efter vilka matchtider vi har, men jag har det absolut ganska bra för att inte säga mycket bra...

Vilka fördelar respektive nackdelar har myssoffan?

– Samtal tenderar att bli mer avslappnade om man sitter ner, och fördjupningar av vissa ämnen, som jag ju ägnar mig åt, blir också bättre. Nackdelen är väl att man kommer lite längre ifrån själva matchen eftersom sändningarna precis före och precis efter slutsignal oftast börjar vid ståbordet.

Jag har aldrig fattat, vad är det för fel på myssoffan egentligen?

– Jag vet inte! Jag tycker att den är ganska bekväm.

Slutligen, hur kul är det att jobba med VM?

– Det är alltid ungefär lika delar roligt/jobbigt att jobba med mästerskap. Arbetsbelastningen är enorm under de här veckorna, man hinner i princip bara se sitt hotellrum och studion, men i och med att gruppspelet är över blir det lite lugnare. Då ska jag i alla fall doppa tårna i Atlanten.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.