Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frändéns twitter-känga till Sportbladet

Publicerad: 30 juni 2014, 06:00

Johanna Frändén.

Foto: SVT.

SVT:s VM-profil Johanna Frändén ger sin andra uppdragsgivare Sportbladet en Twitter-känga, Jacob Wallenberg varnar för MP och jämför Stockholm med Albanien – och nyheten om den könsstympade skolklassen i Norrköping var felaktig. Det är några av nyheterna i Helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Johanna Frändéns twitter-känga till Sportbladet
SVT-profilen Johanna Frändén i VM-studion i Rio noterade i helgen hur hennes andra uppdragsgivare – Sportbladet – skrivit om hur mycket hon och andra tv-sportprofiler tjänar. På sitt Twitter-konto kommenterar hon lite syrligt ironiskt den ekonomiska kartläggningen:
”Åh, @sportbladet listar hur mycket de betalar mig?! För mig som har lite svajig koll på min ekonomi kliver @sportbladet ändå in som en stabil inverterad revisor.” , skriver hon.

Jacob Wallenberg jämför Stockholm med Tirana
Jacob Wallenberg
räds ett regeringsskifte. Allra mest kritisk är han mot Miljöpartiet. "De vill ta bort alla valmöjligheter", säger finansmannen till Financial Times, enligt DI. Dessutom är han mycket kritisk till Miljöpartiets förslag om att lägga ner Bromma flygplats och att stoppa bygget av Stockholms ringled. "Tirana och Stockholm är de enda huvudstäderna i Europa som inte har en ringled", säger han till Financial Times.

Falsk nyhet om könsstympad skolklass

Ännu en falsk nyhet har uppdagats. Det är Medierna i P1 som i lördags kunde berätta att nyheten om att en hel skolklass med flickor i Norrköping könssympats i Sverige är felaktig. Nyheten som kom från Norrköpings tidningar, snappades upp av TT och gick där med ut till många av Sveriges största tidningar och även internationella medier.
Flickorna i fråga gick inte i samma klass och det finns inga misstankar om att flickorna ska ha omskurits i Sverige, vilket Norrköpings tidningar skrev.

Facebook försvarar hemliga experiment

Facebook har i hemlighet studerat användarnas beteenden. 600 000 användare har blivit försökskaniner – utan deras vetskap, enligt tidningen New Scientist. Under en vecka filtrerades användarnas flöden – vissa fick se färre sttatusrader med negativa ord, andra fick se färre positiva inlägg.
Den hemliga studien visade att de som fått ett mer "positivt" flöde som en konsekvens själva skrev glada statusuppdateringar, skriver Aftonbladet. Efter kritik försvarar Facebook experimentet och menar att man var oroad över att negativa statusuppdateringar skrämde bort folk från det sociala nätverket.

Fredrik Wikingsson spelade in ”Sommar” på äldreboende
Söndagens sommarpratare i P1, Fredrik Wikingsson, spelade in sitt sommarprogram på ett äldreboende i Trollhättan. Farmor Kerstin fyllde 90 år, det serverades prinsesstårta och runt bordet fanns också sex av hennes medboende, skriver TT. Bland annat berättade Kanal 5-profilen att han som barn stal sin farmors behå, blusar och smycken i smyg.

Frank Underwood till säkerhetsrådet?
Netflix planer på att ta huvudkaraktären Frank Underwood till FN:s säkerhetsråd i nya episoder av "House of Cards” har avslöjats. Producenternas ansökan till FN-högkvarteret i New York om att få filma i delegaternas lounge och i säkerhetsrådet i augusti har läckt ut. Det återstår att de om det blir grönt ljus – en sådan förfrågan måste godkännas av säkerhetsrådets alla 15 medlemmar, skriver TT som refererar till Foreign Policys blogg The Cable.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.