Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frankrikes största musikaffär i konkurs

Publicerad: 8 januari 2013, 08:16

Franska Virgin Megastore kommer att begära sig i konkurs. Företrädare för företaget anger legal och illegal nedladdning som anledning till krisen.


I dag måndag meddelade franska Virgin megastore sina 1000 anställda att företaget ställer in betalningarna till sina leverantörer och lämnar in en konkursansökan till en fransk domstol.

Franska Virgin Megastora har haft lönsamhetsproblem i fyra år och enligt franska medier uppgår förlusten för de fyra åren till över 20 miljoner euro.

Franska Virgin är inte ensamt om att ha problem med att fysiskt sälja film och musik till de franska konsumenterna. Största konkurrenten Fnac har kopplats loss från sitt moderbolag och tvingats sälja sina butiker i Italien. Både Virgin och Fnac har försökt sälja digital musik och film, men båda företagen har lagt ner den verksamheten på grund av svårigheter att ta tillräckliga marknadsdelar.

Konkursen drabbar dock inte Virgingrundaren Sir Richard Branson eftersom han sålde franska Virgin Megastore till riskkapitalbolaget Butler Capital Partners redan 2007.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.