Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fransk revolution – nu skriver alla om otroheten

Publicerad: 15 januari 2014, 10:07

Julie Gayet på på tidningen Closers sajt

Foto: Skärmdump

Franska politiker har alltid haft älskarinnor och de har aldrig varit föremål för pressens intresse. Men med Françoise Hollandes sidoförhållande har ställt allt på ända.


Sarkozy gjorde det. Chirac gjorde det. Mitterand gjorde det.
I stort sett alla franska presidenter har haft otrohetsaffärer och älskarinnor, men det har aldrig varit föremål för pressens intresse.

Men med Françoise Hollandes förhållande till den franska skådespelaren Julie Gayet verkar det ha skett en revolution inom fransk press.

Det började med att den franska veckotidningen Closer på sju sidor berättade om Françoise Hollande möten med sin älskarinna. Enligt tidningen ska Hollande ha skjutsats till en nattlig mötesplats på skooter med minimal säkerhetsbevakning.

Det har naturligtvis funnits rykten i omlopp men den franska pressen har alltid varit mycket sparsamma med att rapportera om presidenternas kärleksaffärer. Och framför allt så har affärerna sällan fått några politiska konsekvenser.

Men plötsligt har journalisterna börjat ställa frågor om affären.

Hur är det med presidentens säkerhet om han kan fara runt i Parisnatten på scooter med bara en säkerhetsvakt?

Om affären leder till att Hollands sambo Valerie Trierweiler lämnar honom, vem ska följa med Hollande på statsbesök till USA i februari?

Hollande själv har svarat med att hota Closer med stämning för avslöjandet.

Gårdagens preskonferens med Frasçoise Hollande kan du se här nedan:

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.