Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Backman byter förlag

Publicerad: 16 januari 2017, 13:05

Fredrik Backman

Foto: Linnea Jonasson Bernholm

Succéförfattaren Fredrik Backman skriver nytt treboksavtal med Bokförlaget Forum. Författaren är därmed tillbaka där han debuterade 2012 med "En man som heter Ove".


Ämnen i artikeln:

ForumFredrik Backman

Fredrik Backman slog igenom som bloggare för Metro innan han gick över till Café 2011. Året senare debuterade han med "En man som heter Ove". Resten är historia. Sedan dess har han gett ut ytterligare två böcker på förlaget. Därutöver gav han ut "Britt-Marie var här" på  Partners in Stories.

– Vi är otroligt glada och stolta över att vi får förtroendet att fortsätta bygga vidare på framgångarna, säger förläggaren Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum i ett pressmeddelande.

I maj 2017 ger Forum ut kortromanen "Och varje morgon blir vägen hem längre och längre" som kom ut i USA i höstas. Uppföljaren till romanen "Björnstad" är planerad att släppas i oktober 2017.

– Fredrik Backman har många historier inom sig och långsiktighet är ett ledord för fortsatt framgång. Att komma tillbaka till Forum där allt började tycker vi känns både spännande, roligt och tryggt, säger Tor Jonasson på Salomonsson Agency i en kommentar.

I USA är Fredrik Backman i det närmaste ett fenomen och har legat på New York Times topplista i ett år i sträck med "En man som heter Ove". Hans andra roman "Min mormor hälsar och säger förlåt" har nu legat 38 veckor på samma topplista.

– Fredrik Backmans böcker har haft en helt exceptionell framgång runtom i världen. Med Forum som bas för utgivningen har vi de bästa av förutsättningar för att bibehålla ett långt och lyckosamt författarskap, fortsätter Tor Jonasson.

Drygt fyra år efter debuten är hans böcker översatta till 42 språk och har hittills sålt över 5 000 000 internationellt. Filmatiseringen av En man som heter Ove är en av de mest framgångsrika filmerna genom tiderna och är kortlistad till en Oscarsnominering.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ForumFredrik Backman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.