Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Backman lämnar – Bonniers i chock

Publicerad: 9 december 2013, 09:04

Fredrik Backman och "En man som heter Ove"

Foto: Bilden är ett montage

Succéförfattaren, krönikören och bloggprofilen Fredrik Backman, som bland annat skrivit "En man som heter Ove", lämnar Bonnierförlagen. Hans nästa bok kommer att ges ut av hans agent. Beskedet uppges komma som en chock för Bonnierförlagen.


Ämnen i artikeln:

BonnierförlagenFredrik Backman

Svensk Bokhandel rapporterar att Fredrik Backmans beslut chockar Bonniers. Förlagsdirektören Håkan Rudels säger att det är en "ohållbar situation" att agenter ger sig in i konkurrensen och börjar ge ut böcker.

– Det kommer inte att fungera. Den vi förhandlar med blir ju en direkt konkurrent, säger Håkan Rudels till Svensk Bokhandel.

Fredrik Backman har valt att inte kommentera beslutet. Agenten Jonas Axelsson, som nu ska ge ut Fredrik Backmans böcker, säger till Svensk Bokhandel att beslutet handlar om att författaren vill ha en kontakt med ett samlat ansvar.

Fredrik Backman är aktuell med sin andra roman "Min mormor hälsar och säger förlåt". Hans nästa bok heter "Britt-Marie var här" och är planerad till hösten 2014.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.