Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Strage briljerar som @sweden-twittrare

Publicerad: 1 mars 2017, 08:39

Foto: Faksimil

Sedan i måndags har kulturjournalisten och krönikören Fredrik Strage tagit över @sweden-kontot där han på olika sätt briljerat.


Ämnen i artikeln:

Fredrik Strage@Sweden

Curators of Sweden är Svenska Institutet och VisitSwedens sociala-medie kampanj som ska sprida en blandning av Sveriges värderingar på Twitter. Underhållningsvärdet på kontot är skiftande men sedan kulturjournalisten Fredrik Strage i måndags tog över kontot har det varit idel guldkorn.

Strage har häcklat motståndare från hela det politiska spektrat, drivit med "no go-zonerna" och Sverigebilden och spridit sin kulturella gospel om vikten av subersiv kultur.

Han postade även en bild tillsammans med sin vän George för att påvisa hur svenskar inkluderar en mängd människor i begreppet "nyanlända".

– Om jag bara skriver att det är fel med rasism händer det inte så mycket. Men min kompis George, som bott i Sverige i 41 år, var för en tid sen i kontakt med Polisen som sa till honom "Vilken bra svenska du pratar". En sån sak visar att man i viss mån betraktar människor som är mörkhyade som nyanlända, oavsett hur länge de bott här. Det var en kommentar till det helt enkelt, berättade Strage i Nyhetsmorgon.

Här är några av veckans bästa tweets:

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fredrik Strage@Sweden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.