tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Strage poddar för Spotify och Sonos på Grammisgalan

Publicerad: 7 februari 2018, 08:40

Hemma hos Strage. Foto: Pressbild

Under Grammisgalan kommer Fredrik Strage att flytta in på Grand Hotel med sin populära podcast "Hemma hos Strage".

Ämnen i artikeln:

Fredrik StrageGrammisgalanSpotifyJohan SeideforsMediaMedier

FT

Fredrik Thambert


Spotify satsar hårt på årets upplaga av Grammisgalan på torsdag. Under kvällen kommer Fredrik Strage att husera i ett rum på Grand och podda samtidigt som galan pågår. Specialavsnittet kommer att släppas på Spotify dagen efter Grammisgalan och det bjuds på intervjuer med bland andra Linnea Henriksson, Tove Lo, Icona Pop och Lamix.
– Efter att ha spelat in 30 poddavsnitt i min lägenhet på Kungsholmen fick jag lust att komma ut i verkligheten. Många klagar ju på att journalister lever i en skyddad verkstad. Så jag tar mitt pick och pack och flyttar in på Grand Hotel. Det är dock osäkert om jag kommer att lämna mitt rum för att gå på Grammisgalan. I stället låter jag artisterna komma till mig. Min förebild i det här projektet är inte andra rockjournalister utan flygmiljardären Howard Hughes som tillbringade ett decennium i en hotellsvit i Las Vegas där han bara åt bananglass, säger Fredrik Strage i en kommentar.

Podden görs i samarbete med Spotify och Sonos - två varumärken som är tätt förknippade med musik.
– Hemma hos Strage på Grand kommer ge alla musikfans en chans att hänga med behind-the-scenes på Grammis 2018. Specialavsnittet blir ett uppfriskande tillskott bland poddarna på Spotify, säger Johan Seidefors, Nordic Head of Artists & Label Services på Spotify.

Utöver poddandet kommer Spotify även att erbjuda vinnaren i kategorin Årets nykomling att spela in en så kallad "Spotify Single".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev