Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Strages hyllning till Kristoffer Poppius

Publicerad: 6 mars 2015, 09:28

Fredrik Strage.

Foto: Jens Gustafsson.

Den 12 februari avled förra DN-skribenten Kristoffer Poppius. "Tänk på honom när du går ut och dansar i helgen" skriver Fredrik Strage i en hyllning till sin forne kollega.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterFredrik Strage

Kristoffer Poppius var under 00-talet profilerad skribent på Dagens Nyheter. Hans främsta fokus var Stockholms kultur- och uteliv, och han skrev ofta om de strikta regler som omgärdar stadens klubbliv.

Hans DN-kollega Fredrik Strage har nu skrivit en hyllningskrönika om hans gärning. Detta sedan han avlidit den 12 februari vid 41 års ålder.   

"Kristoffer Poppius kämpade mot den byråkrati och moralism som gjort Sverige till ett klubbkulturellt u-land. Han raljerade ofta över danstillståndet som krogar måste skaffa för att inte riskera åtal om gästerna rör sig till musiken. Den senare lagen kommer troligen snart att avskaffas" skriver Fredrik Strage.  

Efter att ha lämnat DN återvände Kristoffer Poppius till journalistiken efter en längre paus. Denna gång i Nöjesguiden." Journalisten Kristoffer Poppius blev brutalt utfryst av stora, fina DN till förmån för ett gäng livsnjutare" slås det fast i inledningen till hans första av tre krönikor i tidningen. Han berättade att han länge burit på tankarna att lämna Stockholms klubbscen, och efter en resa till Sydamerika skaffade han ett annat liv.  

"När jag kom hem skaffade jag mig ett riktigt jobb, nio-till-fem med A-skattlön, för att bli vanlig, normal, en del av systemet – jag förstod inte ens vad jag menat med mitt mässande om "systemet" tidigare – och min partner höll mig borta från Kåken och Roger Wilson och allt hans snack om olika galor. Men ändå höll det alltså inte. Suget blev för starkt".   

Fredrik Strage uppmanar nu alla att tänka på Kristoffer Poppius när de går ut i helgen:

"Själv har han antagligen gästlista +1 till ett Paradise Garage i himlen, där dj-ikonen Larry Levan får dansgolvet att koka och Kristoffer tar en klunk öl och säger: "Tja, det är inte som 1983 i New York men helt okej. Efterfest?" skriver han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.